LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
Bănci și Asigurări

BRD a obţinut profit de 628,7 mil. lei în S1/2021, în creştere cu 55%. François Bloch, CEO: În acest context cu condiţii de afaceri mai bune, deşi încă marcat de incertitudine, activitatea noastră a accelerat

Creşterea câştigului băncii a fost influenţată atât de reversarea netă de provizioane, adică trecerea pe venituri, cât şi de performanţa comercială în urma creşterii creditării Reversarea netă de provizioane reflectă efectul cumulat al revenirii economice şi al recuperărilor consistente aferente portofoliilor neperformante, după cum a transmis BRD.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a reuşit să obţină în primul semestru (S1) din 2021 un profit net de 628,7 mil. lei, în creştere cu 55,2%  faţă de rezultatul din S1/2020, perioadă marcată de debutul crizei COVID-19, ascensiunea câştigului din acest an fiind influenţată atât de costul riscului pozitiv, cât şi de avansul creditării.

„Bazându-se pe activitatea comercială dinamică, BRD a obţinut în prima jumătate a anului o performanţă financiară solidă. Venitul net bancar a crescut, în pofida tendinţei descendente continue a ratelor de dobândă de piaţă. Costurile au fost strict controlate, în timp ce investiţiile noastre strategice au fost menţinute. Efectele cumulate ale revenirii economice şi ale recuperărilor consistente din portofoliul neperformant s-au tradus prin reluări nete ale costului riscului. BRD rămâne un partener solid şi de încredere pentru clienţii săi şi un actor angajat al economiei româneşti“, a declarat François Bloch, CEO al BRD-SocGen.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.