Bănci și Asigurări

BRD isi concentreaza atentia spre creditele de consum

28.06.2000, 00:00 23



Cererea de credite in lei pentru consum si pentru bunuri de folosinta indelungata vor cunoaste o crestere substantiala pe masura ce dobanzile va scadea si de aceea BRD incearca sa dezvolte acest produse cat mai mult pentru a castiga o cota mai mare din piata, a declarat Pierre-Andre Taulet, directorul general ajunct al BRD-Groupe Societe Generale.

Cu toate ca este un segment profitabil si mai sigur bancile romanesti si-au indreptat atentia prea putin catre creditele de consum pentru persoane fizice desi cererea este foarte mare. Bancile au ajuns acum in situatia de a avea bani, dar prea putine afaceri si societati care pot fi creditate. Din acest motiv, viitorul va fi al creditelor pentru persoanele fizice, dar totul este o problema de dobanda.

Taulet crede ca pe masura ce economia isi va reveni si dobanzile vor scadea. "Sunt destul de optimist. Tendinta macro-economica imi pare buna. O crestere de 1% a PIB nu este mult, dar este importanta", a spus oficialul BRD-SocGen.

De la 450.000 clienti persoane fizice care au avut conturi de depozit la sfarsitul anului trecut, BRD a ajuns la aproape 590.000 de clienti.

Dezvoltarea cartilor de plata-cardurilor se dovedeste pana acum pentru BRD un succes, fiind depasite toate previziunile. Taulet mentioneaza ca in vara acestui an se va lansa proiectul prin care cu ajutorul cardurilor si a ATM-urilor se vor putea face plati de catre persoanele fizice pentru utilitati - telefon, lumina, gaze, apa.

Banca vrea sa intre si pe segmentul de asigurari si al fondurilor de investitii prin lansarea unui fond mututal de tip monetar, cu risc scazut.

BRD a fost cumparata de grupul Societe Generale in 1999, care doreste sa investeasca in urmatorii 3 ani cate 27 de milioane de dolari pe an in dezvoltarea bancii. Intentia conducerii este de a lista actiunile bancii si la Bursa de Valori Bucuresti, dar si pe piete internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO