Bănci și Asigurări

BRD Groupe Société Générale a început să dea credite prin programul Noua Casă, având un plafon de garantare pentru împrumuturi în valoare totală de 500 milioane de lei

BRD Groupe Société Générale a început să dea...

Autor: Roxana Rosu

06.10.2020, 12:48 244

BRD Groupe Société Générale a început să dea credite prin programul Noua Casă, având un plafon de garantare care îi permite să acorde împrumuturi în valoare totală de aproximativ 500 de milioane de lei.

În cadrul Programului, banca acordă credite cu o dobândă de IRCC Ă 2pp, valoarea maximă a unui împrumut fiind de 66.500 EUR (echivalent în lei) pentru finantarea unui imobil nou sau vechi, evaluat la maxim 70.000 euro, caz in care avansul este de 5%. În cazul apartamentelor noi cu valori mai mari de 70.000 euro, suma maximă acordată este de 119.000 euro (echivalent în lei), caz in care avansul este minimum 15%.

Perioada maximă de creditare este de 360 de luni, împrumuturile urmând să finanţeze imobile finalizate, noi sau vechi.

”Atât prin oferta proprie, cât şi prin programele garantate de stat, BRD a finanţat achiziţia zeci de mii de locuinţe în toată ţara, susţinându-i astfel atât pe cei care visează să aibă propria casă, cât şi economia românească în general. Prin interesul manifestat de categorii largi de clienţi, programul cu garanţii de stat şi-a dovedit utilitatea, iar BRD doreşte să îl facă accesibil şi în continuare celor care doresc să beneficieze de avantajele sale. Considerăm programul Noua Casă un complement binevenit pentru oferta internă a BRD şi suntem convinşi că oferim astfel o gamă completă de produse ipotecare”, a spus Radu Topliceanu, Director General adjunct al BRD, responsabil pentru activitatea retail.

BRD a acordat, în 2009, primul credit în cadrul programului Prima Casă, program garantat de asemenea de stat. În total, BRD a acordat peste 57.000 credite Prima Casă, în valoare de aproximativ 10,1 miliarde de lei.

Banca operează o reţea de 625 de unităţi, are aproximativ 2,41 milioane de carduri şi aproximativ 30.000 POS şi aproape 1,500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2020, de 58,39 mld lei.

Persoanele care apelează la programul Noua casă pot achiziţiona locuinţe noi, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, precum şi locuinţe consolidate, destinate achiziţionării, pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, inclusiv cele construite prin programele derulate de ANL.

Totodată, pot fi cumpărate prin programul Noua casă alte categorii de locuinţe, recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţii noi sau de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite prin programele derulate de ANL, care nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi încadrate în categoriile anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO