Bănci și Asigurări

BRD– Groupe Société Générale a donat 1,7 mil.lei pentru echipamente medicale, teste Covid-19 şi dezinfectanţi, plus 300.000 lei pentru susţinerea unor proiecte culturale în spaţiul virtual

BRD– Groupe Société Générale a donat 1,7 mil.lei...

Autor: Roxana Rosu

19.03.2020, 14:55 415

BRD– Groupe Société Générale a donat 1,7 milioane lei pentru sectorul medical, respectiv pentru a asigura spitalelor echipamente de protecţie medicală, teste Covid-19, dezinfectanţi şi aparatură medicală, şi alţi  300.000 de lei pentru proiecte din sectorul cultural.

Prima donaţie este îndreptată spre Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi reţeaua naţională de Fundaţii Comunitare, parteneri de tradiţie ai băncii, implicaţi în cadrul programului de voluntariat BRD Ziua V, derulat împreună cu angajaţii băncii.

De asemenea, BRD asigură suma de 300.000 de lei, şi împreună cu Fundaţia9, îşi propune să susţină în perioada următoare sectorul cultural independent. Concret, Fundaţia9 va oferi în următoarele luni granturi pentru producţii culturale şi un spaţiu virtual în care se pot organiza activităţi cultural – artistice, pentru a rămâne în legătură cu publicul.

Totodată, Fundaţia9 este în legătură cu alte fundaţii şi finanţatori, pentru a crea o reţea de solidaritate pentru artişti şi spaţii culturale.

“Deschidem această iniţiativă şi către alţi finanţatori din România, pentru a construi o reţea de solidaritate şi pentru a identifica împreună soluţii în vederea susţinerii acestor două sectoare. Orice implicare contează în aceste momente”, a declarat François Bloch, Director General BRD – Groupe Société Générale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO