Bănci și Asigurări

BRD dă credite-punte cu dobândă de circa 4% IMM-urilor din programul de granturi de 1 mld. euro. François Bloch, CEO al BRD: Banca va răspunde şi nevoilor de finanţare generate de planurile de investiţii productive, cu o ofertă dedicată

BRD dă credite-punte cu dobândă de circa 4% IMM-urilor...

Autor: Roxana Rosu

09.10.2020, 00:05 377

BRD-SocGen va colabora cu Ministerul Eco­nomiei la implementarea schemei de aju­tor de stat pentru IMM-urile afectate de cri­za de coronavirus (Covid-19), oferind be­ne­ficiarilor de granturi pentru investiţii cre­dite-punte cu o dobândă de Robor la 3 luni (2,10% pe an, în prezent) Ă 2 puncte procentuale.

„În această perioadă caracterizată de difi­cultăţile generate de pandemia Covid-19, con­tinuarea susţinerii companiilor româ­neşti este o prioritate pentru BRD, iar im­pli­carea băncii în implementarea schemelor de granturi recent aprobate de Guvernul Ro­mâ­niei reprezintă o nouă etapă a acestui proces. Suplimentar deschiderii conturilor speciale pentru încasarea granturilor, banca va putea răspunde şi nevoilor de finanţare generate de planurile de investiţii în ac­ti­vi­tăţi productive, cu o ofertă dedicată“, a spus François Bloch, CEO al BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active.

Astfel, BRD-ScoGen poate acorda, la soli­citarea IMM-urilor, credite-punte în pro­cent de maximum 100% din valoarea chel­tu­ielilor eligibile aferente planului de in­vestiţii pentru beneficiarii granturilor pentru in­vestiţii în activităţi productive. Comisioanele de acordare şi gestiune sunt de 0,5% din va­loarea creditului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO