Bănci și Asigurări

BRD Asset Management schimbă politica de investiţii a BRD Obligaţiuni şi se îndreaptă spre obligaţiuni corporative

BRD Asset Management schimbă politica de investiţii a...

Autor: Roxana Rosu

17.04.2018, 15:22 323

BRD Asset Management schimbă politica de investiţii a BRD Obligaţiuni, care devine primul fond de obligaţiuni corporative administrat local, o clasă de active frecvent întâlnită pe pieţele mature, dar puţin utilizată în România.

Lansat în anul 2006, BRD Obligaţiuni, cel de-al doilea fond administrat de BRD Asset Management, a primit recent autorizarea din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară privind modificarea politicii investiţionale, urmând ca în viitor fondul să investească preponderent în obligaţiuni corporative.

«Ne bucurăm că putem oferi primul fond administrat local care implementează o strategie de investiţii cu accent pe segmentul obligaţiunilor corporative. Dorim să le oferim investitorilor experienţa unui portofoliu care, altfel, ar fi puţin accesibil pe cont propriu. Acest produs va contribui la o diversificare mai largă a plasamentelor clienţilor, oferind totodată şi un control mai mare asupra investiţiilor făcute. Fondul va investi într-un portofoliu divers de obligaţiuni emise de companii şi ne-am bucura dacă o parte cât mai mare din investiţii va ajunge să finanţeze afaceri locale», a spus Mihai Purcărea, CEO al BRD Asset Management. 

BRD Asset Management administrează 7 fonduri de investiţii cu diverse clase de risc şi structuri de portofoliu, fiind prezent pe piaţă de 18 ani pe piaţă, cu active de peste 3 miliarde de lei.

Fondul BRD Obligaţiuni va fi comercializat în continuare atât în reţeaua de agenţii a BRD, cât şi pe platforma de internet banking MyBRD Net.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO