Bănci și Asigurări

BRD, a treia bancă din România, raportează pentru T1/2021 un profit net de 218 mil. lei, în scădere cu 6,5%, la venituri stabile de 720 mil. lei

François Bloch, CEO, BRD:

Adoptarea instrumentelor digitale a continuat să accelereze, cu o creştere anuală de 22% a numărului de clienţi care utilizează în mod activ canalele la distanţă.  Ca atare, BRD a obţinut în primele trei luni ale acestui an o performanţă care de­monstrează adaptabilitatea modelului său de afaceri şi adecvarea măsurilor între­prinse ca răspuns la criză.

François Bloch, CEO, BRD: Adoptarea instrumentelor digitale a continuat să accelereze, cu o creştere anuală de 22% a numărului de clienţi care utilizează în mod activ canalele la distanţă. Ca atare, BRD a obţinut în primele trei luni ale acestui an o performanţă care de­monstrează adaptabilitatea modelului său de afaceri şi adecvarea măsurilor între­prinse ca răspuns la criză.

Autor: Cristina Bellu

07.05.2021, 00:08 259

♦ François Bloch, CEO: În pofida măsurilor restrictive încă în vigoare pentru combaterea celui de-al treilea val al pandemiei, BRD marchează un început de an solid. Creditele nou-acordate persoanelor fizice au crescut semnificativ, iar creditarea companiilor a fost impulsionată de finanţarea dinamică a IMM-urilor.

BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa românească după active, a obţinut în primul trimestru (T1) din acest an un profit net de 218 mil. lei, în scădere cu 6,5% faţă de câştigul raportat pentru aceeaşi perioadă din 2020, în timp ce venitul net bancar a fost de 720 mil. lei, în scădere uşoară faţă de 721 mil. lei în T1/2020.

La nivelul întregului grup BRD, pro­fi­tul net a atins 222 mil. lei, cu 7,59% sub câş­ti­gul din T1/2020, iar venitul net bancar a fost de 759 mil. lei, cvasistabilă în com­paraţie cu nivelul din T1/2020, de 767 mil. lei, arată raportul trimestrial al băncii.

„În pofida măsurilor restrictive încă în vigoare pentru combaterea celui de-al trei­lea val al pandemiei, BRD marchează un început de an solid. Creditele nou-acor­date persoanelor fizice au crescut semni­fi­ca­tiv, iar creditarea companiilor a fost impul­sio­nată de finanţarea dinamică a IMM-urilor. De asemenea, am acordat cel mai mare credit verde de până acum din România, o dovadă a obiectivului nostru de a contribui la dezvoltarea unei lumi mai durabi­le“, spune François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Societe Generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO