Bănci și Asigurări

BRD a semnat un acord cu APIA şi FGCR pentru finanţarea fermierilor care beneficiază de schemele de sprijin ale APIA în 2021

BRD a semnat un acord cu APIA şi FGCR pentru finanţarea...

Autor: Mircea Nica

24.03.2021, 00:00 465

BRD a semnat cu APIA şi FGCR Convenţia de lucru privind finanţarea capitalului de lucru a fermierilor care beneficiază de schemele de sprijin implementate de APIA în campania 2021, oferind posibilitatea de a obţine în avans 90% din valoarea subvenţiei încasate de la APIA, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii.

Astfel, schemele implementate de APIA includ schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru înverzire şi măsuri de mediu şi climă, la care se adaugă măsura agromediu şi climă, măsura de agricultură ecologică şi măsura de plăţi pentru suprafeţe care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice. Creditul BRD este pus la dispoziţie după prezentarea adeverinţei de înregistrare a fermierului, fie fizic de către client, fie electronic, prin intermediul centrelor judeţene APIA.

Anual, în conturile curente deschise la BRD, încasează subvenţii APIA peste 100.000 de fermieri, iar valoarea totală a creditelor de prefinanţare a subvenţiilor APIA puse la dispoziţia fermierilor de către BRD în campania 2020 a fost de 280 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO