Bănci și Asigurări

Bogdan Neacşu, Patria Bank: Potenţialul de finanţare este enorm, dar trebuie să te duci la firme, să le înţelegi businessul

Bogdan Neacşu, Patria Bank: Potenţialul de finanţare...

Autor: Roxana Rosu

04.07.2017, 12:45 606

Economia trece prin cicluri de dezvoltare şi vedem că am supravieţuit după criză. Sistemul şi-a rezolvat problemele. Trebuie să ne uităm la businessul bancabil şi la gradul de bancarizare, a spus Bogdan Neacşu, Vicepreşedinte Risk, Patria Bank, în cadrul evenimentului ZF Bankers 2017.

Avem 7,5 milioane de persoane cu un grad de bancarizare de 50%. Potenţial este enorm. Dacă nu mă duc la ei, dacă nu cunosc industria, cash flow-ul, businessul nu îi pot finanţa. Trebuie să creştem gradul de bancarizare .

În sistemul bancar avem suficient capital pentru a absorbi eventuale şocuri.  Indicatorii de prudenţă au un nivel foarte bun la ora actuală.  

Nu iau un consolidare o nouă criză, ci o nouă etapă de dezvoltare pentru România. Cred că se bazează pe creşterea intermedierii financiare, să iei banii de la clienţi şi să îi plasezi în economia reală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO