Bănci și Asigurări

Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank: Ne menţinem o abordare prudentă, pentru că suntem responsabili faţă de sumele deponenţilor, dar trebuie să susţinem economia şi să finanţăm proiectele viabile şi investiţiile

Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank: Digitalizarea serviciilor este o direcţie esenţială, pentru că permite creşterea vitezei de răspuns şi reducerea birocraţiei.

Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank: Digitalizarea serviciilor este o direcţie esenţială, pentru că permite creşterea vitezei de răspuns şi reducerea birocraţiei.

Autor: Claudia Medrega

30.06.2021, 17:45 123

♦ Obiectivele strategice ale CEC Bank sunt consolidarea poziţiei, prin creşterea cotei de piaţă şi modernizarea băncii,  prin investiţii în informatizare, susţine şeful CEC Bank, a şaptea cea mai mare bancă după active.

CEC Bank nu a oprit creditarea pe parcursul pandemiei de COVID-19, însă există pro­vo­cări legate de consecinţele pe care restricţiile le au asupra anumitor sectoare şi activităţi eco­nomice, susţine Bogdan Neacşu, director ge­neral al CEC Bank.

În aceste condiţii, CEC Bank, o instituţie de credit de top 10, rămasă în portofoliul sta­tu­lui, va continua să finanţeze proiectele via­bile şi investiţiile şi va susţine economia, însă cu o abordare prudentă.

„O provocare este legată de gestionarea efec­telor economice ale pandemiei. Deşi CEC Bank nu a oprit nicio secundă creditarea pe par­cursul pandemiei, există provocări legate de con­secinţele pe care restricţiile le au asupra anu­mitor sectoare şi activităţi economice. Ne men­ţi­nem o abordare prudentă, pentru că pur­tăm o res­ponsabilitate faţă de sumele care ne-au fost în­credinţate de că­tre deponenţi, dar, în ace­laşi timp, trebuie să susţinem eco­no­mia şi să finan­ţăm în continuare proiectele vi­a­bile şi in­ves­ti­ţiile“, a declarat şeful CEC Bank pentru anuarul ZF Cei mai mari jucă­tori din economie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO