Bănci și Asigurări

BNR vrea să dea explicaţii, dar parlamentului, nu senatorului Daniel Zamfir: Solicitarea repetată a prezenţei guvernatorului BNR sugerează mai mult o agendă personală a senatorului decât o dorinţă de dialog real

BNR vrea să dea explicaţii, dar parlamentului, nu...

Autor: Mediafax

04.02.2019, 00:00 127
BNR şi-a exprimat vineri din nou disponibilitatea de a răspunde unei eventuale invitaţii la dialog formulate de Parlamentul României. „Din păcate, formula utilizată de senatorul Daniel Zamfir, de a se substitui Parlamentului României, a făcut acest dialog imposibil până acum, în condiţiile în care un alt senator a considerat invitarea conducerii BNR ca nerespectând procedura şi fiind din această cauză un act abuziv al senatorului Zamfir. Mai mult, centrarea invitaţiei pe persoana guvernatorului BNR, ca şi cum nu ar exista o conducere legitimă a băncii, reprezentată de consiliul de administraţie, şi solicitarea repetată şi în permanenţă a prezenţei guvernatorului BNR la întâlnirea cu senatorul Zamfir sugerează mai mult o agendă personală decât o dorinţă de dialog real“, a menţionat BNR într-o declaraţie oficială. 

De asemenea, aceştia au menţionat: conducerea Băncii Naţionale a României a fost în cursul anului trecut de patru ori în Comisia economică.

„De fiecare dată, nu subiectele discutate i-au trezit interesul senatorului Zamfir, ci prezenţa sau absenţa guvernatorului BNR. Transformarea unei preocupări personale într-un demers public în numele Parlamentului României nu poate reprezenta un motiv de discuţie, cum nici faptul că domnul Zamfir îşi arogă un rol de reprezentativitate dincolo de cea pe care o are. Demersul senatorului Zamfir pare mai degrabă un demers personal, şi nu o invitaţie legitimă pentru o prezentare serioasă pe care BNR o poate face în faţa Parlamentului României, în baza legii sale de funcţionare şi a Tratatului Unional. În consecinţă, conducerea BNR nu va refuza niciodată o invitaţie din partea parlamentului, dar refuză ferm să confunde un senator care inventează false probleme cu cel mai important for al statului“, au mai afirmat reprezentanţii băncii centrale.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO