Bănci și Asigurări

BNR: Preţurile proprietăţilor rezidenţiale se vor majora în primul trimestru din 2020. Cererea de credite ipotecare va rămâne neschimbată

BNR: Preţurile proprietăţilor rezidenţiale se vor...

Autor: Mircea Nica

04.03.2020, 12:18 6656

Pe palierul creditelor de consum, pentru primul trimestru al anului 2020 instituţiile de credit previzionează creşterea moderată a cererii pentru creditele de consum fără ipotecă şi pentru cardurile de credit, respectiv o evoluţie constantă în cazul creditelor de consum cu ipotecă.

Proprietăţile rezidenţiale se vor scumpi în primul trimestru din anul 2020, după ce la finalul ultimului trimestru din 2019 preţurile au crescut semnificativ, potrivit unui sondaj recent al BNR privind creditarea.

Instituţiile de credit chestionate au prognozat pentru trimestrul IV din 2019 menţinerea constantă a creditelor pentru locuinţe, dar cererea populaţiei pentru credite destinate achiziţiei de terenuri şi locuinţe a avansat semnificativ. Pentru primul trimestru din 2020, băncile autohtone sunt de părere că cererea pentru împrumuturile ipotecare va rămâne neschimbată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO