Bănci și Asigurări

BNR: La Viena se discută implicaţiile noilor cerinţe de capital în băncile europene pentru emergente

BNR: La Viena se discută implicaţiile noilor cerinţe de capital în băncile europene pentru emergente
11.01.2012, 13:22 413

Discuţiile de miercuri de la Viena vizează implicaţiile noilor cerinţe de majorare a capitalului pentru băncile europene şi posibilele efecte negative asupra ţărilor emergente, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României.

"La Viena e conferinţa celor 17 ţări. Banca Naţională a României este reprezentată de un viceguvernator. Se discută probleme privind implicaţiile majorărilor de capital în băncile europene şi procuparea ca aceste noi cerinţe să nu aibă efecete negative în ţările emergente", a spus Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a adăugat că, probabil, la finele reuniunii va fi transmis un comunicat către presă.

Anterior, agenţia Bloomberg anunţase citând surse apropiate situaţiei, că reprezentanţi ai autorităţilor bancare din 17 ţări, printre care şi România, se întâlnesc miercuri la Viena pentru a discuta propunerile băncii centrale a Austriei privind limitarea riscurilor asumate de băncile austriece.

Întâlnirea de la Viena reuneşte înalţi oficiali de la banca centrală a Austriei şi autoritatea austriată de reglementare a pieţelor financiare FMA, Autoritatea Bancară Europeană şi din partea mai multor ţări, printre care România, Ungaria şi Cehia, au afirmat sursele citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO