Bănci și Asigurări

BNR începe recrutarea de primăvară: scoate la concurs şase posturi de inspector

BNR începe recrutarea de primăvară: scoate la concurs...

Autor: Liviu Popescu

10.03.2016, 00:01 654

Banca Naţională a României, instituţie în cadrul căreia lucrează aproximativ 1.900 de persoane, scoate la concurs şase posturi de inspector la centrală, cu termen limită de aplicare de 16 martie. Patru posturi de inspector sunt deschise în cadrul Direcţiei de supraveghere a BNR, serviciul inspecţie.

Printre atribuţiile principale se numără: supravegherea respectării încadrării indicatorilor de prudenţă bancară în limitele impuse de reglementările prudenţiale în vigoare, prin analize sistematice efectuate pe baza raportărilor şi a datelor transmise de instituţiile de credit şi sucursalele instituţiilor de credit străine; efectuarea analizelor pe baza bilanţurilor contabile. BNR solicită studii superioare absolvite cu examen de licenţă în ştiinţe economice.

Totodată, instituţia are deschise şi două posturi de inspector la Direcţia supraveghere, serviciul inspecţie instituţii financiare nebancare şi instituţii de plată. Contractul în cazul ambelor posturi este pe perioadă nedeterminată. Cei care doresc să participe pot trimite documentele necesare înscrierii pe adresa de recrutare a instituţiei până pe 16 martie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO