Bănci și Asigurări

BNR: Cursul leu/euro a rămas aproape stabil în primele două luni din T3/2020, cu două episoade de creştere mai accentuată în septembrie. Cel mai recent maxim istoric al cursului, de 4,8750 lei/euro, a fost anunţat de BNR în 25 septembrie

BNR: Cursul leu/euro a rămas aproape stabil în primele...

Autor: Mircea Nica

21.11.2020, 11:38 588

Cursul de schimb leu/euro s-a menţinut relativ stabil în primele două luni din trimestrul al treilea (T3) al anului 2020, după care a înregistrat o creştere mai accentuată în luna septembrie, potrivit informaţiilor publicate în raportul trimestrial al BNR privind inflaţia.

Cele două episoade de creştere a cursului de schimb leu/euro au fost influenţate atât la nivel global privind riscul în contextul actual, dar şi ca reacţie la deciziile politice interne.

Rata de schimb leu/euro a rămas relativ stabilă în luna iulie, conform raportului BNR, moneda naţională manifestând în ultima decadă chiar o uşoară tendinţă de apreciere în raport cu euro. Tendinţa de apreciere a fost mai vizibilă faţă de dolarul american.

„Cursul de schimb leu/euro a continuat să fluctueze într-o bandă îngustă de variaţie pe parcursul lunii august, în condiţiile în care sen­ti­mentul favorabil al pieţei financiare inter­na­ţionale a fost întreţinut în principal de in­diciile ame­liorării peste aşteptări a evo­luţiilor eco­no­mice la nivel global şi de semnalele privind pre­lungirea conduitei politicilor monetare a băn­cilor centrale majore“, se arată în raportul BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO