Bănci și Asigurări

BNR: Asigurările pentru întreruperea activităţii economice capătă o atenţie deosebită, dar pandemia are efecte asupra mai multor tipuri de asigurări

BNR: Asigurările pentru întreruperea activităţii...

Autor: Mircea Nica

20.07.2020, 16:30 271

♦ În anumite state, există solicitări către industria asigurărilor de a reduce sau restitui primele încasate ♦ În cazul României, impactul ar putea fi cu atât mai important, întrucât piaţa asigurărilor este puternic orientată către segmentele de asigurări auto.

Impactul pe care pandemia de COVID-19 îl are asupra acoperirilor prin asigurări de viaţă şi de sănătate se manifestă şi asupra concep­tu­lui de asigurare în caz de întrerupere a acti­vităţii (business interruption insurance), dar şi asupra acoperirilor auto personale şi comer­ciale, potrivit informaţiilor publicate în rapor­tul BNR asupra stabilităţii financiare.

„În lumina activităţii economice reduse sau oprite în majoritatea pieţelor internaţio­nale, asigurările pentru întreruperea activităţii capată o atenţie deosebită, atât din partea companiilor de asigurări, cât şi din partea asiguraţilor“, se arată în raportul BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO