Bănci și Asigurări

BNR aprobă numirea lui Theodor Stănescu la conducerea băncii Crédit Agricole România, controlată de grupul grec Vardinogiannis

BNR aprobă numirea lui Theodor Stănescu la conducerea...

Autor: Cristina Bellu

20.09.2021, 13:42 333

BNR a aprobat numirea lui Theodor Stănescu în funcţia de director general al Crédit Agricole România, banca preluată la începutul acestui an de Vista Bank (fosta Marfin), controlată de grupul grec Vardinogiannis.

Având o experienţă de peste 30 de ani în sectorul financiar-bancar, Theodor Stănescu ocupă de 14 poziţia de Deputy Chief Executive Officer în cadrul Vista Bank şi este membru în boardul instituţiei.

El a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Finanţe, Bănci şi Contabilitate şi deţine o diplomă Master of Business Administration (MBA) de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie.

Este membru fondator al ACI România - Asociaţia Pieţelor Financiare.

Vista Bank a finalizat săptămâna trecută achiziţia a 100% acţiuni în cadrul Crédit Agricole România, tranzacţie anunţată la începutul acestui an, după obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea BNR şi Consiliului Concurenţei.

După finalizarea tranzacţiei, va fi demarată integrarea celor două entităţi, proces care este estimat a se finaliza anul viitor. Pe durata acestei perioade interimare, Vista Bank şi Crédit Agricole România vor activa independent, iar clienţii Crédit Agricole România se vor adresa în continuare Crédit Agricole România pentru toate serviciile lor bancare.

Vista Bank, fosta Marfin Bank, este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998 şi are o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi.

Francezii de la Crédit Agricole, una dintre cele mai mari bănci din Europa, şi-au vândut banca din România după un deceniu, după ce a în 2012 intra pe piaţa locală cumpărând subsidiara Emporiki Bank din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO