Bănci și Asigurări

BNR a aprobat noua conducere a RIB, viitoarea Idea Bank

BNR a aprobat noua conducere a RIB, viitoarea Idea Bank

Autor: Raluca Ghinea

16.07.2014, 15:41 2371

Orlesky, cu o experienţă bancară de peste 20 de ani în peste 10 ţări, şi-a început cariera la Royal Bank of Canada. Anterior venirii la RIB, a ocupat o poziţie similară în cadrul Belarusian Bank for Small Business, bancă membră a Getin Holding Polonia.

El a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Queen’s University at Kingston - Canada şi are un MBA la University of Toronto, din 1996.

"Vom implementa modelul de business al grupului Getin Holding, iar dezvoltarea produselor RIB la standardele grupului şi nevoile pieţei locale va rămâne o prioritate, banca orientându-se în principal către zona de retail şi small business. Romanian International Bank S.A va trece printr-un proces de rebranding, va deveni Idea Bank şi îşi va muta sediul central în Hermes Business Campus", a declarat Orlesky într-un comunicat.

Romanian International Bank va trece printr-un proces de rebranding şi va deveni Idea Bank, iar banca îşi va muta sediul central, precum şi divizia de recuperare a creanţelor GetBACK Recovery, în două etaje ale Hermes Business Campus. Etajele 5 şi 6 ale clădirii vor găzdui peste 300 de oameni, asigurând în acelaşi timp chiriaşului soluţii pentru nevoia de expansiune ulterioară, potrivit unui anunţ al Colliers International, companie care a coordonat procesul de închiriere.

Poziţiile de vicepreşedinte executiv în RIB sunt ocupate de Ana Cernat, fost director executiv pentru firme mici în cadrul Bancpost, Radu Vasilescu, care a codus direcţia de restructurare şi recuperare de creanţe a Băncii Româneşti şi Mioara Popescu, vicepreşedinte al RIB din anul 2008.

Cernat are o experienţă de peste 14 ani în domeniul financiar bancar, cu o diplomă MBA Romano-Canadian certificat HEC Montreal la Centrul de Studii în Administraţie Internaţionala al University of Ottawa.

Popescu a absolvit Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică, un program de masterat în Managementul Proiectelor şi cursuri de specializare în banking în ţară şi străinătate. Ea lucrează în RIB de 12 ani, anterior fiind director al reţelei de distribuţie în cadrul unei bănci de top 5.

Vasilescu, absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi cu o diplomă de master în banking şi finanţe, are o experienţă de peste 23 de ani în domeniul financiar-bancar, lucrând la Banca Românească, Volksbank, ING Pensii, KPMG sau Alpha Bank.

Getin Holding a finalizat preluarea RIB la începutul lunii decembrie a anului trecut, devenind acţionar unic. Grupul este prezent pe pieţele din Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus, fiind controlat de omul de afaceri Leszek Czarnecki.

RIB era deţinută anterior de Daniel Roberts şi fosta sa soţie, Florina Roberts, cetăţeni americani. Cei doi aveau fiecare câte 44,7% din acţiuni.

Grupul polonez a anunţat în mai un acord cu Volksbank Leasing International privind preluarea diviziilor din România şi Polonia ale companiei austriece pentru 163 milioane zloţi (38,9 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO