Bănci și Asigurări

BNR a aderat la un Cod global de conduită pe piaţa valutară având în vedere că este şi jucător în piaţă

BNR a aderat la un Cod global de conduită pe piaţa...

Autor: Roxana Rosu

06.02.2018, 11:30 227

BNR a emis astăzi, alături de alte şase bănci centrale, o declaraţie de angajament la Codul global de conduită pe piaţa valutară, care conţine un set de principii general recunoscute drept bune practici în acest domeniu.

”Instituţia confirmă faptul că acţionează în calitate de Participant la piaţă, aşa cum este definit de Cod şi se angajează să desfăşoare activităţile pe piaţa valutară cu respectarea principiilor Codului. În acest scop, Instituţia a adoptat măsurile corespunzătoare, bazate pe dimensiunea şi complexitatea activităţilor proprii, precum şi pe natura angajamentului său în ceea ce priveşte piaţa valutară, în vederea alinierii activităţilor sale cu principiile Codului”, se precizează în Declaraţia de angajament a BNR.

Alte 15 bănci centrale membre ale Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC) au emis Declaraţii de angajament la Cod în luna noiembrie 2017.

Astăzi au aderat la Cod şi Česká národní banka, Banco de España, Central Bank of Cyprus, Oesterreichische Nationalbank, Narodowy Bank Polski, Banca Naţională a României şi Bank of England.

Celelalte bănci centrale din SEBC vor adera, de asemenea, până cel târziu în luna mai 2018.

Prin emiterea acestor declaraţii, băncile centrale respective, membre ale SEBC, se angajează să adere la principiile Codului, atunci când acţionează în calitate de participanţi pe piaţa valutară şi să îşi alinieze practicile şi procedurile interne la principiile Codului.

Pentru îndeplinirea obiectivului Codului, băncile centrale membre ale SEBC încurajează, de asemenea, toţi participanţii pe piaţa valutară să adere la Cod. SEBC include BCE şi băncile centrale naţionale (BCN) ale tuturor statelor membre ale UE, indiferent dacă acestea au adoptat sau nu moneda euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO