Bănci și Asigurări

Black Sea Trade and Development Bank: Strategia pentru România până în 2022 vizează finanţarea firmelor producătoare cu potenţial ridicat de export şi îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţare

Dmitri Pankin, preşedinte al BSTDB

Dmitri Pankin, preşedinte al BSTDB

Autor: Mircea Nica

12.01.2021, 00:07 568

Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB), instituţie financiară internaţională, a semnat o singură finanţare pentru o firmă românească, compania Alro, în ultimii 3 ani din cauza unui mediu extrem de competitiv în România, a spus Dmitri Pankin, preşedinte al BSTDB, pentru ZF.

„Banca este o instituţie financiară bazată pe cerere. BSTDB oferă finanţare în condiţii comerciale nesubvenţionate şi, în mod firesc, ne confruntăm cu o concurenţă mai mare pe piaţa românească decât în alte ţări“. Dmitri Pankin a mai explicat că  România beneficiază de multe programe de finanţare subvenţionate de UE şi are un sector bancare bine dezvoltat, care oferă împrumuturi în condiţii atractive printre care scadenţa, rata dobânzii şi condiţiile de rambursare a împrumutului.

Strategia BSTDB pentru România până în anul 2022 se concentrează pe finanţarea companiilor producătoare cu potenţial ridicat de export şi a celor care asigură aprovizionarea necesară în timpul pandemiei de COVID-19 şi în perioada postpandemie, pe sprijinirea companiilor din sectoarele agriculturii şi agroindustriilor şi îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţare pe termen lung, potrivit lui Dmitri Pankin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO