Bănci și Asigurări

Bernhard Spalt, noul CEO al Erste: Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele BCR, rămânem în continuare angajaţi faţă de piaţa românească; cota de piaţă nu este indicatorul la care ne uităm, ci cum putem să susţinem mai mult economia şi clienţii pentru a construi şi a aduce prosperitate

Bernhard Spalt, noul CEO al Erste: Suntem foarte...

Autor: Cristian Hostiuc

28.02.2020, 14:58 404

Bernhard Spalt, noul CEO al Erste, a declarat vineri la Viena, la prezentarea rezultatelor financiare, că BCR, unde este grupul austriac este principalul acţionar, a făcut o treabă foarte bună în 2019, în condiţiile unei pieţe cu multe provocări şi unde riscul politic rămâne în continuare ridicat.

”Suntem mulţumiţi de BCR, de treaba pe care au făcut-o angajaţii, rezultatele sunt foarte bune”.

În 2019, BCR a avut un profit operaţional de 329 milioane euro, faţă de 306 milioane euro în 2018. Raportul dintre cost şi venit a scăzut la 52%, faţă de 53% în 2018, comparativ cu un raport de 59% la nivelul întregului grup Erste.

Grupul Erste a avut un profit operaţional de 2,9 mld.euro, faţă de 2,7 mld.euro în 2018.

La profitul net, BCR a avut o scădere de la 219 milioane euro în 2018 la 85 milioane euro în 2019, din cauza unui provizion de 153 milioane euro pentru Banca pentru Locuinţe şi a unei taxe bancare de 11 milioane euro.

Spalt, care a preluat la începutul acestui an conducerea Erste, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est, a menţionat că Erste rămâne angajată faţă de România şi faţă de piaţa românească, în ciuda turbulenţelor din ultimii 10 ani.

Aşa cum am mai spus, cota de piaţă nu este principalul indicator la care ne uităm şi pe care ne concentrăm, ci modul cum putem finanţa şi dezvolta mai bine economia astfel încât clienţii şi România să prospere, a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO