Bănci și Asigurări

BERD vrea să ofere sprijin pentru reformele care deblochează investiţiile în România

BERD vrea să ofere sprijin pentru reformele care...

Autor: Robert Manea

15.01.2020, 00:00 214

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti a vizitat, marţi, Bucureştiul pentru a se întâlni cu premierul României, Ludovic Orban, anunţă un comunicat de presă. 

Discuţiile s-au concentrat pe climatul investiţional, investiţii în infrastructură durabilă şi finanţe corporative, atât pentru expansiunea regională a companiilor locale, cât şi pentru susţinerea investiţiilor străine. 

Alături de prim-ministru au participat la întâlnire  şi miniştrii Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Victor Costache, ministrul sănătăţii, Lucian Bode, ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, şi Sebastian Burduja, secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice. 

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, a promis sprijin pentru eforturile României de a continua reformele pro-business, de a adresa nevoile de infrastructură ale României şi de a încuraja investiţiile în capitalul uman şi fizic.  BERD este principalul investitor instituţional din România, având investiţii de peste 8,6 mld. euro. În 2019, banca a investit şi finanţat 22 de proiecte în diferite sectoare ale economiei româneşti în valoare totală de peste 372 de mil. euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO