Bănci și Asigurări

BEI acordă 190 milioane euro României, pentru a susţine firmele din producţie, comerţ, agricultură şi turism, cele mai afectate de COVID19

BEI acordă 190 milioane euro României, pentru a...

Autor: Roxana Rosu

22.10.2020, 14:25 401

Banca Europeană de Investiţii acordă o finanţare de 190 milioane euro companiilor din România, pentru a susţine sectoarele de producţie, comerţ, agricultură şi turism, cele mai afectate de COVID-19 din punct de vedere economic, social şi al sănătăţii.

Fondurile pot fi accesate prin intermediul CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank România, UniCredit şi BRD SOGELEASE, şi va permite IMM-urilor şi întreprinderilor de dimensiune intermediară din întreaga ţară să beneficieze de capital circulant, finanţare prin leasing şi investiţii de capital.

Societăţile româneşti vor putea beneficia de noua finanţare atât în lei, cât şi în euro.

„Susţinerea societăţilor de pe întreg teritoriul României pentru a continua să investească este esenţială pentru ca România să depăşească dificultăţile economice, sociale şi de ocupare a forţei de muncă provocate de COVID-19. Salut această nouă iniţiativă însemnată în valoare de 190 milioane EUR care va acorda sprijin financiar dedicat pentru companii de pe întreg teritoriul ţării în cooperare cu importante instituţii financiare. Noua schemă este mai bună şi mai flexibilă. Aceasta permite cheltuieli pentru capitalul circulant, inclusiv, printre altele, pentru plata salariilor, pentru securitate socială şi impozite, fără a impune o scadenţă minimă, cu scopul de a atenua impactul economic al COVID-19”, a declarat Vasile-Florin Cîţu, ministru de Finanţe şi Guvernator al BEI.

În următoarele săptămâni, băncile partenere, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank România, UniCredit şi BRD Sogelease, vor stabili modul în care societăţile pot accesa noua finanţare pentru capital circulant, investiţii economice şi finanţare prin leasing, precum şi pentru a-şi acoperi costurile cu salarii, impozite şi securitate socială.

”În calitate de nou vicepreşedinte al BEI responsabil pentru operaţiunile din România, aştept cu nerăbdare să susţin investiţiile de transformare din întreaga ţară în anii următori şi să consolidez în continuare strânsa cooperare a BEI cu partenerii din România”, a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

Sprijinul BEI face parte din răspunsul global al BEI în valoare de 20 miliarde euro pentru reducerea impactului economic al pandemiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO