Bănci și Asigurări

BCR renunţă la taxarea contului curent aferent unui depozit sau cont de economii

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

17.07.2014, 00:00 456

Clienţii BCR care au conturi curente utilizate exclusiv în legătură cu produse de economisire precum depozitul la termen sau contul de economii nu mai plătesc din această lună comisionul de administrare care are un nivel standard de 4,5 lei pe lună.

„În contextul reducerii dobânzilor interbancare şi implicit a dobânzilor pentru depozitele la termen, fiecare leu contează iar în alegerea celei mai potrivite variante de păstrare a economiilor este bine să luăm în calcul şi costurile adiacente. Încurajăm economisirea şi ne dorim ca toţi clienţii care economisesc la BCR să beneficieze, la maturitatea depozitului, de un câştig cât mai mare şi în acelaşi timp să aleagă tipul de cont curent care li se potriveşte nevoilor curente”, spune Cătălina Rotaru, şefa departamentului produse de economisire şi investiţii.

Aplicarea unui comision de administrare pe contul curent în care nu au loc alte mişcări decât încasarea dobânzii şi lichidarea depozitului de care este ataşat a devenit o practică discreţionară la nivelul pieţei şi contestată de mai mulţi clienţi în condiţiile în care dobânzile au scăzut foarte mult, dar impozitul de 16% se menţine şi astfel există riscul ca la retragere suma să fie mai mică decât cea depusă iniţial.

Pentru încurajarea economisirii BCR a lansat şi un depozit la trei luni cu dobândă progresivă: la prima prelungire banca acordă un bonus de dobândă de 0,2% pe an, la a doua 0,4% pe an, iar la a treia 0,6% pe an. Dobânda standard la un depozit pe trei luni pleacă de la 2,7% pe an şi ajunge la 2,9% pentru sume de peste 100.000 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO