Bănci și Asigurări

BCR promite comisioane zero la bancomatele proprii de la 1 octombrie pentru clienţii săi

BCR promite comisioane zero la bancomatele proprii de la...

Autor: Liviu Popescu

05.09.2015, 13:34 10837
 BCR, cea mai mare bancădin sistem, a anunţat că va elimina e la 1 octombrie comisioanele de la operaţiunile effectuate de clienţi la bancomatele din reţeaua proprie, cum ar fi cele pentru retragerea de numerar şi cele pentru afişsarea contului current, potrivit vicepreşedintelui pe retail al băncii, Dana Demetrian. Demetrian a adăugat că banca nu va majora comisioanele pentru administraea contulu current în urma acestei operaţiuni.
 
În present, BCR practică un comision de 0,25% din suma retrasă şi 0,2 lei pentru interogare soldului la bancomatele băncii. BCR are în present trei milioane de clienţi şi circa 2.600 de bancomate.
 
Doar patru dintre marile bănci din România oferă gratuit interogarea soldului la ATM
 
Băncile au ajuns să taxeze şi în­ca­sările din conturi ale clienţilor proprii, nu doar pe cele provenind de la clienţii altor bănci. Comisioanele percepute clienţilor pentru încasările intrabancare (plăţile iniţiate dintr-un cont deschis la aceeaşi bancă) pot ajunge chiar şi la 8 lei în funcţie de valoarea viramentului. În cazul încasărilor dintr-un cont deschis la altă bancă, comisionul poate să ajungă şi la 18 lei pentru sumele mai mari de 50.000 de lei. Banca Transilvania, al treilea jucă­tor din piaţă în funcţie de mărimea activelor, percepe cel mai mare comision intrabancar din plutonul primelor zece bănci în funcţie de mărimea activelor. Astfel, banca de la Cluj taxează cu până la 8 lei încasările intrabancare, în funcţie de valoarea viramentului.   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO