Bănci și Asigurări

BCR, profit de 1,2 mld.lei în 2018, în creştere cu 80%. ”Din păcate, de la finalul lui 2018 lucrăm într-un context economic mai impredictibil ca niciodată. Direcţia în care ne îndreptăm în prezent poate influenţa puternic generaţiile viitoare”

BCR, profit de 1,2 mld.lei în 2018, în creştere cu...

Autor: Alina Botezatu

28.02.2019, 10:46 355

Banca Comercială Română (BCR) a realizat în 2018 un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 de milioane de euro), în creştere cu 80% faţă de anul precedent, pe baza rezultatului operaţional, a costurilor de risc reduse şi a performanţelor pentru toate liniile de business.

Activele băncii au crescut cu 0,85%, anul trecut, comparativ cu anul anterior, până la 71,53 miliarde de lei.

Rezultatul operaţional s-a situat la 1,63 miliarde de lei (351,4 milioane de euro), mai mare cu 21,7% decât rezultatul din anul precedent, ca urmare a îmbunătăţirii venitului operaţional.

“2018 a fost un an de consolidare a parteneriatelor strategice dezvoltate cu clienţii noştri, în care am continuat să sprijinim companiile româneşti şi multinaţionale care au creat valoare adăugată în economie. Am fost mai flexibili şi am eficientizat procesele, urmând să continuăm aceeaşi direcţie şi anul acesta. Le mulţumesc clienţilor pentru curajul de a crede într-o Românie prosperă şi le mulţumesc colegilor pentru că se reinventează în fiecare zi. Ne transformăm şi învăţăm în fiecare zi de la clienţii noştri, şi lucrăm intens la simplificarea interacţiunilor cu ei. Am demonstrat că suntem un partener de încredere atât pentru mediul privat, cât şi pentru cel guvernamental, unde am jucat un rol important în toate proiectele strategice, precum Prima Casă sau Start-up Nation. Din păcate, de la finalul lui 2018 lucrăm într-un context economic mai impredictibil ca niciodată. Direcţia în care ne îndreptăm în prezent poate influenţa puternic generaţiile viitoare. Este necesar să ne aşezăm cu toţii la masă şi să analizăm la rece ce funcţionează şi ce nu. Istoria recentă arată ca taxele sectoriale nu ajută economiile ce o aplică şi creează neîncredere.” , a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO