Bănci și Asigurări

BCR oferă posibilitatea de a încasa pensia pe card. Opţiunea poate fi accesată telefonic

BCR oferă posibilitatea de a încasa pensia pe card....

Autor: Mircea Nica

05.05.2020, 00:00 776

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa românească după active, a dezvoltat un flux special prin care se poate încasa pensia pe card prin activarea acestei opţiuni telefonic, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Fluxul a fost creat din grijă pentru clienţii seniori, pentru a limita deplasările în afara domiciliului sau intrarea în contact cu persoane din exterior. Cu ajutorul tehnologiei şi al colegilor, am dezvoltat în mai puţin de o lună un proces rapid, simplificat, prin care se poate activa telefonic încasarea pensiei într-un cont bancar, cu card ataşat, livrarea cardului acasă, precum şi realizarea unor plăţi sau tranzacţii prin intermediul Contact Centerului nostru. Vom lansa, în paralel, o campanie de educaţie a tinerilor care îi pot ghida pe seniori în accesarea serviciilor bancare de la distanţă, online sau telefonic“, a transmis Marian Ignat, director executiv digital banking la BCR. 

Fluxul de activare a pensiei pe card poate fi accesat şi de seniorii care nu sunt clienţi BCR prin crearea unui cont de la distanţă prin telefon, aplicaţia George sau al unui device conectat la internet. Astfel, cardul va fi emis pe loc şi licrat în câteva zile acasă.

Pentru opţiunea suplimentară dedicată pensionarilor, BCR percepe un comision de administrare de 2 lei pe lună şi oferă comision zero la retragerea şi interogarea soldului la bancomatele BCR, precum şi la plăţile către comercianţi, depozite cu dobândă preferenţială sau descoperire de cont în cuantum de trei pensii nete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO