Bănci și Asigurări

BCR: Nu excludem nicio ipoteză în cazul reclamaţiilor privind furturi din cutii de valori din Piteşti

BCR: Nu excludem nicio ipoteză în cazul reclamaţiilor...

Autor: Razvan Voican

28.10.2013, 20:00 1134

BCR colaborează cu poliţia şi a pus la dispoziţia anchetatorilor toate probele materiale şi înregistrările electronice pentru stabilirea adevărului în cazul celor patru reclamaţii privind dispariţia unor sume de bani şi a unor bijuterii din cutii de valori închiriate la o sucursală din Piteşti. „Aşteptăm finalizarea anchetei, fără a exclude în acest moment nicio ipoteză în ceea ce priveşte veridicitatea faptelor reclamate“, afirmă reprezentanţii BCR. Potrivit unor informaţii publicate de Mediafax, poliţia a primit până ieri după-amiază patru reclamaţii privind dispariţia a 131.000 de euro, 400.000 de euro, 130.000 de euro şi respectiv a unor sume de bani şi bijuterii în valoare de 500.000 de lei. În schimbul unui comision de 100 de lei/lună plus TVA, casetele de valori permit păstrarea la bancă în condiţii de confidenţialitate şi de presupusă siguranţă a unor documente de valoare, sume de bani în lei sau valută, bijuterii, obiecte fără valoare determinată. Banca nu cere declararea conţinutului casetelor închiriate de clienţi.

„Configuraţia sistemului de securitate face imposibil accesul neautorizat şi neînregistrat în camera de tezaur a casetelor de valori. Conform procedurii, casetele de valori pot fi deschise numai cu cheile unice de acces aflate în posesia clienţilor, după acţionarea, în prealabil, a unei alte chei unice aflate în posesia băncii. Clienţii nu sunt însoţiţi de personalul băncii în momentul deschiderii efective a casetelor de valori, astfel încât funcţionarii nu pot observa în niciun fel conţinutul casetelor“, precizează BCR.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO