Bănci și Asigurări

BCR neagă că este investigată de DIICOT

BCR neagă că este investigată de DIICOT

Autor: Mediafax

14.06.2016, 00:00 669

Curtea de Apel Bucureşti a sesizat DIICOT în privinţa efectuării unor verificări privind potenţialele infracţiuni de spălare a banilor comise de BCR, cea mai mare bancă locală, în legătură cu dobândirea unor imobile din Snagov şi a unui complex turistic din Poiana Braşov. Curtea de Apel Bucureşti a luat decizia în urma unei plângeri pe care a făcut-o firma de insolvenţă Insolvency Recovery Solutions SRL.

Pe de altă parte, reprezentanţii BCR susţin însă că BCR nu a fost citată în niciun dosar penal şi că la mijloc este vorba despre o plângere făcută „cu rea-credinţă care a încasat nejustificat de la BCR aproximativ 1 milion de euro, în calitate de proprietar al unei creanţe reprezentând onorariu executor judecătoresc“. Oficialii băncii susţin că BCR s-a aflat într-un litigiu cu Insolvency Recovery Solutions SRL, iar contestaţia băncii a fost admisă definitiv, firma de insolvenţă având de restituit suma încasată nejustificat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO