Bănci și Asigurări

BCR Locuinţe descoperă că sunt clienţi pentru produsele sale şi în mediul rural

Autor: Liviu Chiru

12.07.2011, 12:15 249

Circa un milion de persoane care trăiesc în mediul rural ar fiinteresate să acceseze produse de economisire creditare, potrivitunui studiu comandat de BCR Banca pentru Locuinţe, o subsidiară agrupului BCR specializată în vânzarea de produse deeconomisire-creditare în domeniul locativ.

"Pe termen mediu, circa un milion de persoane cu vârste între 20şi 65 de ani sunt interesate de contractarea unui produs Bauspar.Considerăm că mediul rural este o oportunitate de distribuţie aproduselor şi serviciilor bancare, având în vedere că doar 36%dintre respondenţi folosesc un produs bancar pentru economisire",spune Alexandru Ciobanu, preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.Studiul a fost realizat de institutul IRSOP pe un eşantion de 214gospodării.

Aproape jumătate din populaţia României locuieşte în mediulrural, însă cu excepţia băncii de stat CEC Bank, foarte puţinebănci comerciale au deschis unităţi în afara mediului urban.

Pe nişa economisirii-creditării în domeniul locativ maiactivează şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe. Ambii jucători îşivând produsele preponderent prin intermediul reţelelor teritorialeale băncilor-mamă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO