Bănci și Asigurări

BCR Locuinţe a ajuns la depozite de 2,5 miliarde de lei. Numai 6% s-au întors în credite

Carmen Schuster, preşedintele BCR Locuinţe

Carmen Schuster, preşedintele BCR Locuinţe

Autor: Ciprian Botea

08.04.2015, 00:00 942

BCR Locuinţe, una dintre cele două specializate pe nişa de economisire creditare în domeniul locativ, avea la finalul anului trecut depozite de 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 27% faţă de 2013, în timp ce creditele acordate se ridicau la 152 milioane de lei, adică numai 6% din totalul depozitelor. Portofoliul de credite a crescut cu 33% faţă de anul anterior. „Activitatea de creditare este încă la început, portofoliul de contracte fiind încă tânăr, astfel încât putem considera că acest trend crescător se va continua şi în perioada următoare, când multe dintre contractele de economisire-creditare vor ajunge la repartizare şi clienţii vor putea accesa creditele”, a declarat Carmen Schuster, preşedintele BCR Locuinţe.

Banca avea în decembrie circa 362.000 de contracte, valoarea contractelor încheiate anul trecut fiind de 3,3 miliarde de lei.  Sistemul de economisire-creditare presupune economisirea constantă a unei sume minime pe o perioadă de trei-cinci ani, clientul dobândind ulterior dreptul la un credit în lei cu dobândă fixă. Dobânda oferită de bancă în etapa de economisire este de 2% pe an, iar dobânda percepută după repartizarea contractului, pe toată durata etapei de creditare, este de 5% pe an. Clienţii beneficiază de o primă de la stat de 25% pentru sumele economisite într-un an. Creşterea de două cifre a băncii de anul trecut a fost susţinută de distribuţia prin reţeaua de peste 500 de sucursale a BCR, cea mai mare bancă locală. Pe nişa de economisire-creditare, activează şi austriecii de la Raiffeisen. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO