Bănci și Asigurări

BCR Leasing a finanţat în 2016 bunuri în valoare de 220 mil. euro

BCR Leasing a finanţat în 2016 bunuri în valoare de...

Autor: Cristina Bellu

15.03.2017, 00:05 212
BCR Leasing, companie aflată pe po­diu­mul jucătorilor din piaţa de leasing fi­nanciar, a acordat anul trecut finanţări în valoare de 220,10 mil. euro, în creş­tere cu 28% faţă de anul precedent.
 
Creşterea a fost suţinută de avansul fi­nan­ţărilor care au avut ca destinaţie achi­ziţia de autoturisme şi de vehicule co­merciale uşoare, cu 40%, respectiv cu 78%, în timp ce achiziţia de vehiculele co­merciale grele a crescut cu 7%, însă s-a menţinut pe primul loc ca valoare a bu­nurilor finanţate. În acelaşi timp, finan­ţările pe segmentul de leasing pen­tru echipamente au crescut cu 28% faţă de anul precedent.
 
Divizia de leasing a BCR a urmat o stra­tegie agresivă în ultimii doi ani şi a re­uşit să urce de pe locul şapte în clasa­ment până pe locul doi, după primele no­uă luni de anul trecut. Avansul BCR Lea­sing a fost determinat de decizia de acti­va­re a distribuţiei prin intermediul agen­ţiilor bancare. Aproximativ două tre­imi din vânzările BCR Leasing vin prin bancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO