Bănci și Asigurări

BCR a înregistrat un profit net de 498,9 mil. lei în S1/2020, după o pierdere de 20,8 mil. lei în S1/2019. Portofoliul de credite al băncii a crescut cu 7,3%. Finanţările noi pe retail au crescut cu 5,7%, până la 3,7 mld. lei în S1/2020, în timp ce creditele noi pe corporate s-au diminuat cu 11%, până la 3,2 mld. lei

Sergiu Manea, CEO al BCR: Majoritatea operaţiunilor bancare din sucursale pot fi realizate acum 100% online. Credem că avem oportunitatea de a creşte, în ciuda volatilităţii vremurilor actuale.

Sergiu Manea, CEO al BCR: Majoritatea operaţiunilor bancare din sucursale pot fi realizate acum 100% online. Credem că avem oportunitatea de a creşte, în ciuda volatilităţii vremurilor actuale.

Autor: Mircea Nica

03.08.2020, 00:08 276

♦ Valoarea creditelor acordate de BCR a înregistrat o creştere uşoară de 1,2%, pe când depozitele clienţilor au crescut cu puţin peste 3 procente.

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a raportat la finalul primelor şase luni (S1) din 2020 un profit net de 498,9 milioane de lei, după ce în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut banca înre­gistrase o pier­de­re ne­tă de 20,8 mi­lioane de lei, ca urma­re a con­sti­tu­i­rii unui provizion excep­ţional legat de acti­vi­ta­tea BCR Banca pentru Locuinţe în al doilea tri­mes­tru din 2019, con­form datelor din raportul BCR.

„Principala noastră prioritate, până acum, în 2020, a fost să asigurăm echipei şi cli­en­ţilor noştri condiţiile optime de sigu­ran­ţă şi să­nătate, prin toate mijloacele necesare. Majori­tatea operaţiunilor bancare din sucur­sale pot fi realizate acum 100% online. Credem că avem oportunitatea de a creşte, în ciu­da volatilităţii vremurilor ac­tuale, atâta timp cât clienţii sunt informaţi în mod corect, com­plet şi corespunzător. Prin măsurile luate pentru susţinerea creditării companiilor şi prin soluţiile de amânare a plăţilor, am asistat şi sprijinit companii care creează peste 200.000 de locuri de muncă“, a transmis Sergiu Manea, CEO al BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO