Bănci și Asigurări

BCR închide vineri la ora 16:00 în loc de 18:00, iar sâmbătă nu deschide deloc

BCR închide vineri la ora 16:00 în loc de 18:00, iar sâmbătă nu deschide deloc

Autor: Razvan Voican

30.03.2012, 00:00 1182

Cele 667 de unităţi ale BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, vor avea vineri 30 martie un program mai scurt cu două ore decât în mod obişnuit, urmând să se închidă de la ora 16:00, iar sâmbătă nicio unitate nu se va deschide pentru a lucra cu publicul.

Această schimbare de program este explicată prin operarea unor lucrări de întreţinere la sistemul informatic al băncii. Din acelaşi motiv, serviciile de electronic banking ale BCR nu vor fi disponibile pentru nicio categorie de clienţi începând de vineri, ora 16:00 şi până sâmbătă după-amiază la o oră neprecizată.

Fiind vorba de o operaţiune tehnică de anvergură, banca nu poate garanta funcţionarea cardurilor şi nici a reţelei de bancomate şi POS-uri în perioada menţionată, estimând că este posibil să apară "incidente izolate" şi sfătuindu-şi clienţii să-şi facă rezerve de cash. BCR are peste 2.000 de bancomate şi peste 18.000 de POS-uri.

Banca se aşteaptă ca toate sistemele sale să fie complet funcţionale de-abia până luni 2 aprilie. Este cea mai amplă suspendare a serviciilor bancare înregistrată pe piaţă. Potrivit reprezentanţilor BCR, lucrările au drept scop îmbunătăţirea rezultatelor sistemului de IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO