Bănci și Asigurări

BCR extinde programul de educaţie financiară LifeLab la nivel naţional

BCR extinde programul de educaţie financiară LifeLab la...

Autor: Roxana Rosu

04.04.2024, 13:21 110

Banca Comercială Română (BCR) a anuntat extinderea proiectului LifeLab la nivel naţional, prin care susţine introducerea educaţiei financiare în fiecare materie de la şcoală, şi lansează concursul Life Lab Naţional, prin care recompensează profesorii care utilizează la ore resursele din program.

Resursele interdisciplinare sunt disponibile gratuit pe platforma Şcoala de Bani (scoaladebani.ro) şi includ noţiuni teoretice şi exerciţii practice de educaţie financiară, formulate specific pentru fiecare materie în parte şi adaptate fiecărui ciclu de învăţământ.

Pe platformă sunt peste 120 de resurse cu caracter didactic, realizate în urma colaborării BCR cu experţi educaţionali şi profesori, în 2 şcoli-pilot din ţară, în cursul anului trecut. Resursele adaptează noţiuni de educaţie financiară la programa şcolară şi le includ în studiul diferitelor materii, fie că vorbim despre legătura dintre geografie şi schimburi valutare, sau despre terminologia financiară din limba engleză.

„Prin LifeLab, am demonstrat că introducerea noţiunilor despre finanţe, bani şi buget personal în şcoli, prin intermediul materiilor predate la clasă, poate avea un impact pozitiv semnificativ în educaţia copiilor. În toamna anului trecut am extins programul în zece şcoli noi şi astăzi oferim resursele dezvoltate în ultimii doi ani tuturor profesorilor din ţară, pentru a preda educaţie financiară în cadrul materiilor pe care le predau deja. De ce să o facă? Pentru că este oportun ca fiecare elev să aibă acces la educaţie financiară, iar pentru aceasta avem nevoie să coagulăm o comunitate de profesori în toată România, care să înţeleagă că viitorul generaţiei stă în mâinile lor. Iar dacă toţi profesorii din ţară ar integra o singură noţiune financiară la clasele lor, indiferent de natura acesteia – am face un salt imens pentru ca viitoarea generaţie de adulţi să aibă abilităţile necesare să ia decizii inteligente în viaţă.”, a declarat Nicoleta Deliu-Paşol, Director Comunicare & CSR BCR.

Pentru a beneficia de resursele educaţionale disponibile gratuit, profesorii trebuie să-şi creeze un cont pe platforma Şcoala de Bani, să acceseze secţiunea Resurse pentru Profesori, să descarce fişierele pentru materia pe care o predau şi să le aplice la clasă alături de elevi.

În plus, profesorii pot participa la concursul LifeLab National, prin care au şansa de a câştiga unul dintre cele 50 de vouchere eMag, în valoare totală de 14.500 de lei, aplicând în clasă resursele educaţionale potrivite materiei pe care o predau.

LifeLab aduce, în prezent, în 12 şcoli din România elemente de educaţie financiară, la o serie variată de discipline şcolare, pentru toate ciclurile de învăţământ, de la grădiniţă până la liceu.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO