Bănci și Asigurări

BCR şi BCR Social Finance, parte a Erste Group, au sprijinit anul trecut 21 de ONG-uri locale cu finanţări de peste 2,2 milioane de euro. Programul a fost prelungit de grupul austriac până în septembrie 2021

BCR şi BCR Social Finance, parte a Erste Group, au...

Autor: Roxana Rosu

24.03.2021, 11:10 83

BCR şi BCR Social Finance, parte a Erste Group, au sprijinit anul trecut  21 de ONG-uri locale cu finanţări de peste 2,2 milioane de euro, grupul austriac prelungind acest program regional până în septembrie 2021.

“România se confruntă cu multe provocări în ceea ce priveşte mediul înconjurător, mediul social şi guvernarea. În plus, anul trecut a fost marcat de criza COVID-19, care a adâncit şi mai tare inegalităţile din societate şi a afectat în mod profund sistemul educaţional şi de sănătate. ONG-urile şi întreprinderile sociale, care au ajutat foarte mult la dezvoltarea societăţii noastre în ultimii ani, au fost printre cele mai afectate de pandemia COVID-19. BCR şi BCR Social Finance au sprijinit, în 2020, 21 de organizaţii locale cu finanţări de peste 2,2 milioane de euro şi ne dorim să continuăm să sprijinim menţinerea şi crearea de locuri de muncă, accesul la educaţie şi ajutorul acordat grupurilor vulnerabile şi în 2021”, spune Stefan Buciuc, CEO BCR Social Finance.

La nivel de grup, prin programul de Social Banking, au fost oferite din aprilie 2020 împrumuturi în valoare de 14 milioane de euro, inclusiv credite pentru capitalul de lucru în sistem de urgenţă Covid-19, pentru mai mult de 100 de întreprinderi sociale şi ONG-uri în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO