Bănci și Asigurări

BCR Asigurari de Viata si-a dublat afacerile la noua luni, ajungand la 33 mil. euro

27.11.2008, 17:32 22

BCR Asigurari de Viata, al treilea jucator din piata de profil, a inregistrat in primele noua luni prime brute subscrise de 118,4 milioane de lei (32,5 milioane de euro), in crestere cu 96% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a obtinut in aceasta perioada un profit brut de 6,8 milioane de lei (1,9 milioane de euro).
"Rezultatele obtinute in primele noua luni ale acestui an ne creeaza premisele consolidarii pozitiei castigate anterior. Suntem o companie tanara care a reusit dupa numai doi ani de activitate sa se situeze pe locul trei in top zece asigurari de viata", a declarat Florina Vizinteanu, directorul general al BCR Asigurari de Viata.
Compania a fost creata la sfarsitul anului 2005, cand a preluat portofoliul de asigurari de viata al BCR Asigurari, societate care astfel s-a specializat pe asigurari generale. La sfarsitul primului semestru din acest an, BCR Asigurari de Viata a ajuns pe locul trei in topul companiilor de pe aceasta piata, dupa ce in primul semestru din 2007 ocupa pozitia a saptea.
Piata asigurarilor de viata a ajuns la 1,31 miliarde de lei (361 de milioane de euro) in primele noua luni, cu 27% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Aceasta inseamna ca la sfarsitul trimestrului trei BCR Asigurari de Viata avea o cota pe piata de peste 9%, fata de circa 7,4% in primul semestru.
BCR Asigurari de Viata vinde atat polite traditionale, cat si unit-linked, piata pe care a intrat recent. De asemenea, compania administreaza un fond de pensii facultative (pilonul III), primul de pe piata dupa valoarea activelor.
La sfarsitul lunii octombrie, fondul BCR Prudent avea active de peste 18,6 milioane de lei (5 milioane de euro), ceea ce inseamna o cota de piata de circa 29%.
Numarul de participanti ai fondului era de aproape 32.000, primul jucator din piata dupa acest indicator fiind fondul ING Optim, cu circa 33.200 de clienti.
Recent, grupul BCR si-a vandut divizia de asigurari (BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata) catre austriecii de la Vienna Insurance Group, valoarea tranzactiei fiind de 244 de milioane de euro.
Vanzarea a facut parte dintr-o tranzactie la nivel regional, in cadrul careia grupul Erste, proprietarul BCR si-a vandut companiile de asigurari catre Vienna Insurance. Vanzarea din Romania nu a fost incheiata inca, asteptand aprobarile necesare de la autoritati.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO