Bănci și Asigurări

BCR are de încasat 9 mil. lei de la BCR Viaţă pentru intermedierea de poliţe

BCR are de încasat 9 mil. lei de la BCR Viaţă pentru...

Autor: Anelis Baciu

25.07.2014, 00:01 207

BCR Viaţă, compania locală de asigurări de viaţă a austriecilor de la Vienna Insurance Group (VIG), avea la finalul anului trecut o datorie de 9 milioane de lei (2 mil. euro) către BCR, aferentă comisioanelor pentru intermedierea de poliţe, potrivit raportului anual al asigurătorului. Aceasta reprezintă 5% din datoriile totale ale BCR Viaţă, care se ridicau la 173 milioane de lei (39 mil. euro) anul trecut. Compania nu precizează la cât s-a ridicat valoarea totală a comisioanelor pentru bancassurance achitate anul trecut.

WikiZF: Profilul companiei BCR

La nivel agregat, BCR Viaţă a plătit în 2013 comisioane de intermediere, inclusiv agenţilor proprii, de 41 milioane de lei. Potrivit estimărilor, ZF mai bine de jumătate din subscrierile BCR Viaţă, care au cumulat 213 milioane de lei (48 mil. euro) în 2013, sunt generate de parteneriatul cu banca. La nivelul pieţei, canalul de bancassurance este slab dezvoltat pe piaţa locală, numai 14% din vânzări venind prin bănci, faţă de circa 70% în Portugalia sau şi Italia, ţări cu cea mai mare pondere a acestui tip de distribuţie, potrivit Insurance Europe.

Poliţele de viaţă se vând în principal prin intermediul agenţilor, spre deosebire de asigurările generale, segment pe care brokerii au o poziţie dominantă. Anul trecut brokerii au intermediat numai 6,4% din volumul subscrierilor pe asigurări de viaţă, faţă de circa 50% pe segmentul asigurărilor generale. BCR Viaţă a avut pierderi anul trecut, iar capitalul asigurătorului a fost majorat recent cu 25 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO