Bănci și Asigurări

Noua funcţie pe care o găsiţi în aplicaţia George de la BCR: informaţii complete despre programele de finanţare din fonduri europene sau naţionale

Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română

Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română

Autor: Cristina Bellu

18.04.2024, 14:24 7985

Banca Comercială Română anunţă o nouă extindere a ecosistemului digital George prin introducerea George SmartEU, funcţionalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informaţii complete despre programele de finanţare din fonduri europene sau naţionale.

„George SmartEU este un instrument util în stimularea antreprenoriatului local, în sensul dezvoltării unor proiecte transformaţionale pentru propriile companii şi pentru comunitate, de la modernizare tehnologică la crearea de competenţe pentru prezent şi viitor. Facilitează cu adevărat informaţiile pentru toţi cei interesaţi de programele de finanţare şi asigură antreprenorilor acces în timp real la date relevante prin care pot crea business şi impact la scară mare”, explică Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

În prezent, George SmartEU are 32 de programe de finanţare incluse, care sunt încadrate în două mari categorii: instrumente financiare (scheme de garantare) şi granturi (naţionale sau europene). Disponibilitatea programelor de finanţare se actualizează în timp real în aplicaţie, pentru a oferi acces antreprenorilor la cele mai noi şi relevante informaţii despre accesarea fondurilor, pe baza criteriilor de eligibilitate.

„George SmartEU reuneşte tehnologia, accesul la resurse, adecvarea între planurile de business şi finanţările disponibile cu oportunităţile noi de dezvoltare”, adaugă Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanţare BCR.

George SmartEU poate fi accesat de antreprenorii care au cont George pentru afacerea ta, direct în aplicaţia George.  Soluţia a fost creată alături de Oceanobe, o companie de dezvoltare software din Iaşi, iar procesul de dezvoltare şi implementare a durat trei luni.

„România are un număr tot mai mare de start-up-uri inovatoare şi antreprenori talentaţi care îşi propun să revoluţioneze diverse sectoare, inclusiv sectorul financiar. Oceanobe şi BCR au în acest domeniu aceeaşi viziune, aceea de a facilita accesul la digitalizare, inclusiv domeniilor care pot parea mai tradiţionale la prima vedere, precum aplicarea la fonduri europene”, spune Robert Tamaş, Fondator Oceanobe.

Oceanobe este o companie 100% românească, un hub creativ pentru produse software inovatoare, care acoperă domenii precum construcţiile durabile, managementul activelor, banking, procesarea plăţilor, sănătatea mentală, energie şi media digitală.

BCR a lansat în 2018 platforma digitală George, care a ajuns astăzi la 2,3 milioane de utilizatori. Din 2021, ecosistemul s-a deschis şi pentru afaceri, propunând antreprenorilor un portofoliu de produse şi funcţionalităţi digitale. În prezent, peste 140.000 de companii sunt înrolate în George pentru afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO