Bănci și Asigurări

BCR a raportat pentru T1/2020 o creştere cu 60% a profitului net, până la 428,3 mil. lei. Creditele retail şi corporate au ajuns la 3,8 mld. lei

BCR a raportat pentru T1/2020 o creştere cu 60% a...

Autor: Mircea Nica

01.05.2020, 00:05 385

♦ Sergiu Manea, CEO al BCR: Suntem pregătiţi să salvăm cât mai multe locuri de muncă. Avem un rol important în repornirea economiei şi suntem pregătiţi să ni-l asumăm.

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa lo­ca­lă după active, a raportat la finalul primului tri­mestru (T1) din 2020 un profit net de 428,3 mil. lei, în creştere cu circa 60% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Societatea şi mediul de busi­ness s-au transformat dra­ma­tic în ultimele luni, dar cel mai important este că am reu­şit să ne adaptăm rapid la noua rea­litate. Ştim ce îi preocupă pe clienţii noştri: incerti­tu­di­nea, scăderea businessurilor, pier­derea joburilor, sănătatea an­gajaţilor şi suntem pregătiţi să salvăm cât mai multe locuri de muncă. Suntem puternici. Stra­tegia implementată în ulti­mii ani, ce a inclus digitalizarea ra­pidă şi precauţie în evalua­rea riscurilor, îşi dovedeşte va­li­ditatea. Avem un rol im­por­tant în repornirea economiei şi suntem pregătiţi să ni-l asumăm“, a transmis Sergiu Manea, CEO al BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO