Bănci și Asigurări

BCR a investit 2 mil. euro într-o reţea de 400 de automate bancare

BCR a investit 2 mil. euro într-o reţea de 400 de automate bancare

Autor: Anelis Baciu

22.11.2012, 00:04 619

BCR, cea mai mare bancă din piaţă, a investit 2 mil. euro într-o reţea de 400 de automate de depunere numerar şi plăţi instalate în sucursalele din ţară care vor prelua operaţiunile de la casierie.

Banca se aşteaptă ca prin implementarea acestui sistem să reducă aglomeraţia din sucursale, iar până la sfârşitul anului estimează că circa 500.000 de tranzacţii se vor derula prin intermediul automatelor. Circa 20% din operaţiunile realizate de clienţii BCR sunt realizate acum prin intermediul automatelor, însă oficialii băncii se aşteaptă ca ponderea acestora să ajungă la 50%.

Clienţii pot efectua prin intermediul automatelor bancare plăţi de facturi, plăţi de rate sau îşi pot alimenta cu numerar conturile curente. Plăţile de facturi pot fi efectuate prin simpla scanare a codului de bare înscris pe factură, în timp ce pentru alimentarea contului curent sau plăţi de rate clien­ţii trebuie să solicite un card non-bancar care permite identificarea în sistem.

ING Bank a adus pe piaţă standardul maşinilor multifuncţionale încă din 2004, iar în ultimii ani acest model de lucru a început să fie testat şi de bănci precum UniCredit şi Bancpost. BRD-SocGen a avut un pilot de sucursală fără casierie, însă nu l-a extins la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO