LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
Bănci și Asigurări

BCR a fost selectată drept bancă parteneră a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului pentru sprijinirea firmelor din HoReCa

BCR a fost selectată drept bancă parteneră a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) pentru implementarea programului de susţinere a sectoruilui HoReCa, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii. Schema de ajutor de stat este adresată întreprinderilor din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19. Schema se derulează până la 31 decembrie 2021, plata ajutorului urmând a fi realizată până cel târziu la data de 30 iunie 2022. Bugetul schemei este estimat de MEAT la

2,5 mld. lei, iar prin implementarea măsurii se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr de 74.000 de beneficiari. Prin această schemă de finanţare nerambursabilă, firmele din domeniul HoReCa care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor putea obţine un grant în cuantum de maximum 20% din baza de calcul, în limita a 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar. Baza de calcul este determinată în mod diferit în funcţie de modalitatea de generare a veniturilor, de înregistrare contabilă a veniturilor. Pe scurt, ea reprezintă diferenţa dintre cifra de afaceri, încasările obţinute din activitatea eligibilă aferentă anului 2019 şi cele aferente anului 2020. Pentru sumele din conturile bancare dedicate acestei scheme, clienţii BCR vor beneficia de zero comisioane la încasări sau plăţi în lei pentru tranzacţiile inter şi intrabancare, exceptând comisioanele cu terţii.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.