Bănci și Asigurări

Bancpost a încetat emiterea celebrelor carduri American Express. „Grupul American Express a decis să îşi restrângă activitatea în această zonă“

Bancpost a încetat emiterea celebrelor carduri American...

Autor: Claudia Medrega

27.01.2017, 00:05 2024

Bancpost, prima bancă din România care a lansat în urmă cu aproximativ un deceniu cardurile de credit American Expres (AmEx) în lei, a încetat de la începutul acestui an să emită astfel de carduri, sus­ţinând că American Ex­press a decis „să îşi restrângă activi­tatea în această zonă“ având în vedere schimbările din mediul de afaceri din Europa.

„Ţinând cont de schim­bările din mediul de afaceri din Europa, compania American Ex­press a decis să îşi restrângă ac­tivitatea în această zonă. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2017 Bancpost a încetat emiterea de carduri Ame­rican Express. Cardurile Ame­rican Express existente funcţio­nează în continuare în para­metri normali“, au transmis repre­zentanţii Bancpost la solicitarea ZF.

Bancpost, subsidiara locală a grupului elen Eurobank, a fost prima şi singura bancă locală care a emis carduri de credit sub sigla American Express începând cu anul 2005, ceilalţi jucători având colaborări doar cu Visa şi MasterCard, două orga­nizaţii de plată care au avut o prezenţă foarte puternică în Europa. Bancpost a emis în exclusivitate pe piaţa din România de-a lungul timpului trei tipuri de carduri de credit sub sigla American Express: American Express Gold, American Express Green şi, prin ERB Retail Services, EuroLine American Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO