Bănci și Asigurări

Băncile restructurează mai puţin şi se pregătesc de revenirea economiei

Băncile restructurează mai puţin şi se pregătesc de...

Autor: Corina Mirea

27.08.2014, 00:06 610
Băncile, care în ultimii opt ani au tăiat din organigrame aproape 8.000 de angajaţi, au pus pe „hold“ planurile de restructurare, odată cu revenirea economiei şi creşterea puterii de cumpărare. În ultimul an, instituţii financiare precum BCR, BRD sau Banca Transilvania au restructurat împreună aproape 900 de persoane, cam tot atâtea câte dădea afară o singură bancă în momentele cele mai negre ale economiei.
 
„Se vede o încetinire a restructurărilor din banking şi în piaţă, s-a mai temperat acel flux din anii trecuţi. Băncile nu mai sunt dispuse să-şi asume riscuri şi încep să se îndrepte tot mai mult spre închirierea de forţă de muncă temporară, cu precădere pentru poziţiile de front office şi chiar de vânzări. Pentru acestea, leasingul de personal este o soluţie mult mai sigură şi mai eficientă, având în vedere că în cazul în care un angajat renunţă la job, agentul are tot interesul să îl înlocuiască rapid pentru a-şi lua comisionul din «închirierea» lui“, spune Diana Andreescu, account manager al firmei locale de recrutare şi închiriere de muncă temporară Pro Solutions Agency.
 
Ea precizează totuşi că băncile care mai fac restructurări tot la oamenii de pe funcţiile de suport sunt dispuse să renunţe, iar volumul de muncă se distribuie apoi celor care au reuşit să îşi păstreze jobul. Ba chiar multe bănci au echipe mobile de agenţi care îşi schimbă biroul de la o săptămână la alta, spre exemplu, în funcţie de ce au nevoie sucursalele, ori suplinesc angajatele intrate în concediu de maternitate sau salariaţii care intră în concediu medical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO