Bănci și Asigurări

Băncile recomandă plăţile fără cash şi amânarea vizitelor în agenţii din cauza coronavirusului

Băncile recomandă plăţile fără cash şi amânarea...

Autor: Roxana Rosu

10.03.2020, 14:38 250

Băncile le recomandă clienţilor să folosească în această perioadă cu precădere mijloacele de plată la distanţă (aplicaţii online şi mobile banking), carduri sau alte metode de tip “contactless” pentru plata bunurilor şi serviciilor în magazine, precum şi plăţi securizate pentru cumpărăturile online, pentru a preveni răspândirea coronavirus.

Recomandările au fost făcute de Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), din care fac parte Banca Comerciala Romană, BRD - Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.

În plus, băncile îndeamnă clienţii români să apeleze mai ales la metodele de plată la distanţă sau contactless, mai igienice.

”În cazul în care sunt necesare vizite în agenţiile bancare, să păstreze o distanţă sigură, de cel puţin un metru, faţă de alte persoane, fie ca sunt clienţi sau personal al băncii. Să amâne vizitele în agenţii dacă au călatorit în ţări sau zone afectate de coronavirus”.

Printre măsurile de prevenţie luate de instituţiile de credit care operează în România se află interzicerea călătoriilor de serviciu în zonele de risc, amânarea unora dintre evenimentele programate în perioada următoare şi instruirea salariaţilor cu privire la conduita pentru protejarea împotriva bolilor contagioase.

De asemenea, băncile ţin evidenţa strictă a călatoriilor anagajaţilor, cu respectarea regulilor de monitorizare şi autoizolare a celor care au venit din zone afectate, iar in multe cazuri personalului i se distribuie măşti de protectie, soluţii dezinfectante, mănuşi chirurgicale de unică folosinţă (celor care lucrează cu numerar).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO