Vezi galeria foto
(2 poze)
Bănci și Asigurări

Băncile mari, cu toată forţa înainte: Profiturile cumulate ale primelor cinci bănci din România s-au apropiat de 1,4 miliarde de lei în T1/2019

În primul trimestru economia României a crescut spectaculos cu 5,1%, iar creditarea totală a făcut un salt de 7,7% faţă de T1/2018.

Cei mai mari cinci jucători din pia­ţa bancară românească - Banca Transilvania, BCR, BRD-SocGen, UniCredit şi Raiffeisen Bank - au rămas pe profit în T1/2019, iar câştigurile cumulate au fost de 1,36 mld. lei menţinându-se la un nivel comparabil cu cel din T1/2018.

Rezultatele celor mai mari cinci jucători indică faptul că întregul sistem bancar a fost pe profit după primul trimestru al anului, iar câştigul cel mai probabil este comparabil cu cel din primele trei luni ale anului 2018.

În 2018, sistemul bancar românesc a rapor­tat un profit record de circa 7 miliarde de lei, faţă de un câştig de 5,3 miliarde de lei în 2017. La sfârşitul primului trimestru din 2018 siste­mul bancar avea un profit de 1,77 mld. lei.

Creşterea câştigurilor raportate de bănci a fost susţinută atât de îmbunătăţirea calităţii por­to­foliului, cât şi de activitatea ope­ra­ţională, por­to­foliile de credite fiind în creş­tere. Volu­mul creditelor acordate de cele mai mari 5 bănci a ajuns la 158 mld. lei, cu circa 10% peste ni­velul împrumuturilor acordate în T1/2018. 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.