Bănci și Asigurări

Băncile mari au început să intre în cursa majorării dobânzilor la depozite: noul prag urcă spre 3,5%

Majoritatea persoanelor fizice preferă să-şi ţină economiile la bănci în lei

Majoritatea persoanelor fizice preferă să-şi ţină economiile la bănci în lei

Autor: Anelis Baciu, Claudia Medrega

15.06.2019, 00:00 1736

Banca Transilvania majorează cu un punct procentual dobânzile la depozitele în lei ale populaţiei, bonificaţia la depozitul pe un an ajungând la 3,5%. ♦ După majorările de dobândă, oferta Băncii Transilvania pentru depozite este în prezent cea mai bună din piaţă l Raiffeisen şi UniCredit au majorat deja dobânzile la depozite.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală după active, a decis să majoreze de la 12 iunie 2019 dobânzile plătite la depozitele în lei ale populaţiei cu un punct procentual pentru economiile plasate la bancă pe unu sau doi ani. Astfel, bonificaţia plătită de BT la un depozit cu maturitatea de un an ajunge în prezent la 3,5%, faţă de 2,5% anterior datei de 12 iunie.

În cazul în care economiile sunt ţinute la bancă mai mult de doi ani BT plăteşte clien­ţilor 4% pe an. Depozitele constituite pe trei ani sunt remunerate cu o dobândă 4,25% faţă de 3,5% anterior, majorarea de dobândă în acest caz fiind de 0,75 puncte procentuale.

Dobânzile plătite de Banca Transilvania la depozite sunt în prezent cele mai mari din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO