Bănci și Asigurări

Băncile îşi anunţă profiturile din T1: Raiffeisen, câştig de 125 mil. lei. UniCredit, câştig de 108 milioane lei

Băncile îşi anunţă profiturile din T1: Raiffeisen,...

Autor: Liviu Popescu, Ştefan Stan

12.05.2016, 00:07 5367

Profitul Raiffeisen Bank International din operaţiunile desfăşurate în România a fost în primul trimestru de 125 milioane de lei (28 mil. euro), mai mare cu 12% faţă de primele trei luni din 2015, după ce costurile cu pro­vizioanele s-au înjumătăţit. RIB afişa un cost cu provizioanele de risc de 36 mil. lei la finele lunii martie, mai mic cu 53%, potrivit datelor din raportul financiar al grupului. 

„Reţeaua din România a RBI avea la finele primului trimestru peste 1,3 mld. euro în credite garantate de retail, din care circa două treimi ar corespunde criteriilor legii dării în plată. Din perspectiva curentă şi folosind primele estimări, RBI se aşteaptă ca noua lege să aibă un impact suplimentar în zona a două cifre în milioane de euro pe parcursul întregii perioade de execuţie“, scrie RBI. 

Veniturile nete din dobânzi s-au ridicat în primul trimestru la 273 milioane de lei (61 de milioane de euro), în scădere cu un milion de euro faţă de T1 2015, în timp ce veniturile din taxe şi comisioane au crescut cu aproape 14 mi­lioane de lei (3 milioane de euro), la 197 milioane de lei. Activele Raiffeisen România (banca numărul patru pe piaţă) s-au majorat cu aproximativ 900 de milioane de lei, la circa 7 miliarde de euro (31 de miliarde de lei). 

 

UniCredit Bank România, numărul cinci pe piaţă, a obţinut un profit net consolidat de 108,7 milioane de lei (24,3 mil. euro) în primul trimestru din 2016, dublu faţă de primul trimestru al anului anterior, în timp ce veniturile operaţionale au urcat cu 5,5%, la 393,3 milioane de lei (88,1 mil. euro). 

„Am început anul cu evoluţii foarte bune atât în segmentul de companii, cât şi în cel de retail - unde, aşa cum am anunţat încă de anul trecut, urmărim o accelerare a activită­ţii şi o creştere a cotei de piaţă“, a afirmat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO