Bănci și Asigurări

Băncile, înainte de OUG 114: cel mai ridicat risc sistemic este cadrul legislativ incert şi impredictibil

Băncile, înainte de OUG 114: cel mai ridicat risc...

Autor: Mediafax

07.03.2019, 00:00 161

Cele mai mari zece bănci din România considerau înainte de apariţia OUG 114/2018, că situaţia sectorului financiar este ameninţată de nouă riscuri, dintre care unul sever, patru ridicate şi patru moderate, niciunul nefiind redus. 

Astfel, cele mai mari zece bănci din România considerau, încă dinainte de apariţia OUG nr. 114/2018, de la finele anului trecut, că riscul sistemic cel mai ridicat la adresa sectorului financiar îl reprezintă cadrul legislativ incert şi impredictibil în domeniul financiar-bancar, cu implicaţii asupra solvabilităţii sectorului bancar. Acesta este singurul risc sistemic sever sau foarte dificil de gestionat (valori absolute între 7 şi 8) dintre cele nouă menţionate de bănci, iar dificultarea de gestionare este de risc sistemic ridicat/dificil de gestionat (valori absolute între 5 şi 6), atât nivelul, cât şi dificultatea fiind cu tendinţă de creştere. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO