Bănci și Asigurări

Băncile greceşti, controlate "la sânge" de BNR. Florin Georgescu: monitorizăm săptămânal băncile

Băncile greceşti, controlate "la sânge" de BNR. Florin Georgescu: monitorizăm săptămânal băncile

Autor: Mihaela Claudia Medrega

16.06.2011, 15:37 1835

BNR a luat măsuri preventive de monitorizare atentă a băncilorromâneşti cu capital grecesc, inclusiv prin solicitarea unorraportări săptămânale, iar rezultatele raportărilor au arătat căaceste bănci sunt solide din punct de vedere financiar, a declaratFlorin Georgescu, pim-viceguvernator al BNR.

"Datele bilanţiere recente arată că aceste bănci sunt binecapitalizate, au o rată a solvabilităţii de 15,7%, cu un punctprocentual peste media sistemului. Din punct de vedere financiar,ele sunt într-o situaţie foarte bună. Pe de altă parte, BNR a luatmăsuri preventive de monitorizare atentă a băncilor respective,inclusiv prin raportări săptămânale, în ceea ce priveşteprincipalii parametri care reflectă situaţia lor financiară", aspus oficialul BNR.

Georgescu a mai spus că BNR are un plan de "reactivare",cuprinzând măsuri care, în conformitate cu legislaţia românească,vor fi aplicate gradual, într-un dozaj adecvat, în funcţie desituaţia concretă a fiecărei bănci cu capital grecesc dinRomânia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO